Autodesk RevitAutodesk Revit,

Özellikle Building Information Modeling – BIM ya da Türkçe anlamıyla Yapı Bilgi Modelleme veya Yapı Bilgi Sistemlerinde kullanılan branşlar arası maliyetten, işleyiş sürecine kadar bir çok alt kolun ve farklı departmanlar arasında yönetilmesini sağlayan yazılımdır.

BIM Hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz. Konu hakkında araştırma yapıyorsanız. Kesinlikle öneririz. Kaynak ingilizcedir.

https://geniebelt.com/blog/bim-maturity-levels

Revit resmi web sitesi :

https://www.autodesk.com/products/revit-family/overview

Autodesk Revit için Donanım Tavsiyelerimiz ise :

İşlemci : Autodesk Revit için donanım seçerken iki soru arasında kalacaksınız. Yüksek hız ve az çekirdek (Core) mi ? Yoksa Çok çekirdek fakat daha düşük hız mı ?

Autodesk Revit’te ki bir çok dizayn tek çekirdek kullanılarak üretilmektedir. Bu nedenle tek çekirdeğin olabilecek en yüksek hızda çalışması işlerinizi kolaylaştıracaktır. Yani modelleme ve dizayn tarafında intel i7 7700k gibi bir işlemciyi stabil overclock değerlerinde kullanarak verimli bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Burada bir başka konu ise, Rendering. Autodesk Revit içerisinde bulunan Autodesk Raytracer (ART) rendering motorunu kullanılacaksa, Core (çekirdek) sayısınızı biraz daha yüksek tutmanızı tavsiye ederiz.  ART yine CPU bazlı bir rendering motoru olması nedeniyle, seçimlerinizin yüksek hızlardaki CPU’lar olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin : i7-6850K veya bütçenize uygunsa yeni nesil i7 7820X ile i9-7900X işlemcilerde değerlendirilebilir. Markalı İş İstasyonlarında (HP Z serisi, DELL Precision, Lenovo Thinkstation veya Fujitsu Celsius gibi) bu işlemcileri bulabilmeniz maalesef mümkün olmadığı için E3-1270V6 (değerleri hemen hemen i7-7700k ile aynıdır)  E5-1650v4 (değerleri hemen i7-6850k ile aynıdır) ve benzeri işlemcileri seçmeniz doğru olacaktır. Bunun dışındaki Xeon işlemcilerde hızlar düşeceği için artan çekirdek sayısı beklenen verimliliği sağlamakta güçlük çekecektir.

Tabii unutmamak gerekir ki, markalı ürünlerin garanti kapsamı bir adım öne çıksa da, ilgili ürünlerde Overclock yapılamadığı için performansları maalesef toplama ürünlerinkine yetişemeyecektir.

Bellek : 4 GB, 8GB ya da üzeri ?

Kullanıcılak olan RAM (bellek kapasitesi) yapmakta olduğunuz projeye göre değişir. Bizim tavsiyemiz 16GB DDR4 minimumdur.  Tabii ki olabildiğince hızlı MHz değerlerine sahip olmasını tavsiye ediyoruz. 16GB RAM ile 700 MB’lık bir projeyi açıp, herhangi bir sıkıntı olmadan çalışabilirsiniz.  Tabii burada fondaki diğer yazılımları da dikkat etmek gerekir. Tahminen fonda açık olacak olan bir diğer RAM kaynağı kullanıcısı Photoshop gibi bir program ve/veya diğer dizayn programlarınızı da gözönüne alarak, daha rahat bir çalışma için 32GB Belleği değerlendirmeniz gerektiğinin altını çizmek doğru olacaktır.

Disk:  M2, SSD veya Standart Hdd ?

Gelişen teknoloji ve düşen maliyetlerle beraber yüksek hızlı M.2 disklerle, SSD’ler arasındaki fiyat aralığı her geçen gün kapanıyor. Bütçenize göre en az 256 GB bir M.2  diski, hatta yarınlarda yer sorunu yaşamamak için 500GB’lık bir M.2 diski C: sürücünüz olarak düşünmenizi tavsiye ederiz. Burada diskinizi seçerken lütfen Okuma\Yazma hızları yanısıra IOPS değerlerini de inceleyiniz. Okuma\Yazma hızı kendi başına size en iyi diski seçmenizde yanıltıcı olabilir.  Disk tarafında, 500GB’lık bir C: sürücüsü dışında, arşiv veya depo sürücüsü olarak yine bütçenize uygunsa bir SSD disk tavsiye ederiz. Fakat bütçenizi aşıyorsanız geleneksel bir 3.5″ ‘lik 1TB’lık diskte işinizi görecektir. Bu diskin de, en az 64 MB Cache değerine sahip olduğuna dikkat etmenizi öneririz.

Ekran Kartı : Geforce veya Quadro hangisi ?

Autodesk Revit’te modeller üzerinde çalışırken, ekran kartı sadece modeli ekrana yansıtmak için kullanılacaktır. Güçlü ekran kartlarıyla daha yüksek FPS (Frame per second) değerleriyle rotasyon, zoom, çevirme  gibi işlemleri çözebilirsiniz. Autodesk Revit için, ekran kartı gereksinimi görece düşüktür. Çoğu kullanıcılar için orta seviye Quadro P2000 veya P4000 yeterince güçlü bir çözüm olacaktır.

Son dönemde artan CAD işlerinde Geforce ekran kartı kullanımı giderek artmaktadır. Örneğin VR görselleştirme de Geforce daha düşük bir bütçede daha iyi sonuç verebilir. Fakat bu başlık altında tavsiyemiz Quadro’larla çalışmanız yönünde olacaktır. Özellikle Autodesk’in bu üründe Profesyonel Quadro veya Firepro ailesi kartlarını destekliyoruz şeklinde altını çizerek yaptığı açıklama, yarınlarda bir desteğe ihtiyacınız olduğunda yarı yolda kalmamanızı sağlayacaktır. Autodesk’ten destek almakta problem yaşamak istemiyorsanız Quadro ile ilerlemek daha doğru bir çözüm olacaktır.

Tüm bu ipuçlarına göre kendi iş istasyonunuzu hazırlayabilir veya bizlerle aşağıdaki iletişim bilgilerimizden temasa geçerek, sizin talepleriniz ve proje öngörüleriniz dahilinde ister markalı ürünlerle, isterseniz overclock yapılmış kendi iş istasyonlarımızla çözümler üretebiliriz.

Saygılarımızla

Mertiz Ekibi

info@mertiz.com

0850 840 60 46

 

 

 


0 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.